De verschillen tussen Diclofenac, Ibuprofen …

De verschillen tussen Diclofenac, Ibuprofen …

Product
1. Boots Pharmaceuticals Paracetamol zetpil 120mg 10st Meer »
2. Paracetamol Sanias 500 Mg Meer »
3. Idyl Huismerk Paracetamol 500mg Meer »
4. Boots Pharmaceuticals Paracetamol zetpil 500mg Meer »
5. Paracetamol 500Mg Leidaph Uad Meer »
6. Bonusan Spierbalsem 4330 /B - 100 ml Meer »
7. Ibuprofen 400Mg Leidapharm Uad Meer »
8. Leidapharm paracetamol ovaal 20 st Meer »
9. Blowfish Meer »
10. 10 x Paracetamol 500 mg 50 stuks Meer »

De meeste mensen vermijden het gebruik van pijnstillers. En sommige mensen zijn er zo snel bij dat ze al voor ze last van pijn hebben een pijnstiller innemen. Elke pijnstiller werkt weer anders en heeft een specifiek gebruik, zo ook Diclofenac. Diclofenac is een NSAID medicatie (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs) die heel vaak gebruikt word als pijnstiller. Het is een ontstekingsremmer en werkt daarnaast ook nog pijn- en koortsverlagend. Deze medicatie is vrij sterk en wordt alleen bij ernstige pijn gebruikt. Reumapatiënten krijgen het vooral veel voorgeschreven, maar ook mensen met migraine of bepaalde specifieke ontstekingen krijgen vaak een recept voor Diclofenac. Als je Diclofenac inneemt werkt deze heel snel en probaat en heeft een werking van 12 tot 24 uur. Diclofenac kon je vroeger alleen met een recept krijgen, maar dart is nu veranderd. Toch is het raadzaam dit medicijn niet zomaar te slikken en eerst te overleggen met je arts

ibuprofen

Ibuprofen is een andere pijnstiller die ook vaak voorgeschreven wordt.

Deze pijnstiller is minder sterk dan Diclofenac en is ook een ‘NSAID pijnstillers’ of medicatie. Ibuprofen werkt ook ontstekingsremmend, het verlaagt koorts en helpt heel goed tegen pijn. Het resultaat is al snel na inname te merken en wel ongeveer 45 minuten. Dit middel is ongeveer 8 uur werkzaam en wordt vooral bij gewrichtspijnen, griepklachten, menstruatie pijn en hoofdpijn voorgeschreven. Drink hem nooit op een lege maag en neem het altijd in na dat je gegeten hebt. Dit om maagklachten te voorkomen.

Een andere bekende pijnstiller is Paracetamol,

deze is al een hele tijd op de markt en wordt al vanaf 1893 gebruikt. Maar pas rond 1955 ging men het vaker gebruiken als pijnstiller. Paracetamol werkt uitstekend pijn- en koortsverlagend maar is helaas geen onstekingsremmer. Het is gewoon een lichte pijnstiller die gebruikt wordt om op een veilige manier pijn te bestrijden. Vaak wordt het voorgeschreven voor kiespijn, hoofdpijn, menstruatiepijn en soms ook voor rugklachten. Paracetamol begint al na 15 – 30 minuten te werken en dat wel ongeveer 3 tot 6 uur lang.