Hoe gebruik je Diclofenac?

diclofenac kopenHoe gebruik je Diclofenac?

Bij elke medicijn is het belangrijk om de dosering goed te checken. Vooral de bijsluiter heeft altijd alle informatie. Het beste is om Diclofenac in te nemen met een half glas water en het liefst zonder te kauwen. Door te kauwen kan het beschermlaagje vrij komen en komt de medicijn in de maag terecht in plaats van in de darmen. Het beste is dus om deze medicijnen heel door te slikken en niet te kauwen. Deze tabletten zijn dusdanig gemaakt dat ze langzaam oplossen en minder bijwerkingen geven. Maar door deze methode werken ze ook langer.  Diclofenac komt ook als zetpil en deze wordt dan ingebracht in de anus.

Op zich maakt het niet uit als je deze met de stompe kant of met de punt naar binnen duwt. Door een beetje water te gebruiken kunt u de zetpil makkelijker naar binnen brengen. Verder kan diclofenac ook met Infuus ingebracht worden. Het infuus wordt klaargemaakt door een verpleegkundige of een arts. Zo een infuus behandeling duurt meestal 15 minuten.  Om de tablet snel te laten werken kun je hem het beste op een lege maag innemen. Maar als je dit medicijn chronisch gebruikt is het beter de tablet na een maaltijd in te nemen. Hierdoor worden de bijwerkingen van de tablet verminderd.

Deze medicatie wordt voornamelijk gebruikt bij chronische pijnklachten, reuma en jichtaanvallen. Maar vaak wordt hij ook voorgeschreven bij Migraine. Je kunt deze medicijn bij een opkomende migraine of jicht aanval direct innemen. Merkt u na 2 weken nog geen verandering dan is het tijd uw dokter weer op de hoogte te stellen. Bij jicht is het zelfs zo dat je na 3 dagen al verandering moet zien en als dat niet het geval is, dan kun je direct contact opnemen met de arts. Wacht niet te lang neem deze medicijn niet voor lange periode achter elkaar in.