Diclofenac kruidvat en Etos mogelijkheden? Recept nodig voor Diclofenac of niet?

Recept nodig voor Diclofenac bij de kruidvat ?

Product
1. Boots Pharmaceuticals Paracetamol zetpil 120mg 10st Meer »
2. Paracetamol Sanias 500 Mg Meer »
3. Idyl Huismerk Paracetamol 500mg Meer »
4. Boots Pharmaceuticals Paracetamol zetpil 500mg Meer »
5. Paracetamol 500Mg Leidaph Uad Meer »
6. Bonusan Spierbalsem 4330 /B - 100 ml Meer »
7. Ibuprofen 400Mg Leidapharm Uad Meer »
8. Leidapharm paracetamol ovaal 20 st Meer »
9. Blowfish Meer »
10. 10 x Paracetamol 500 mg 50 stuks Meer »

Diclofenac is een medicament waar er voor de grotere verpakking wel een recept nodig is. Schrijft de arts Diclofenac 25 mg voor let dan erop dat hij altijd een recept mee geeft. In sommige medicijnen wordt Diclofenac als werkzame stof gebruikt. Denk dan aan Voltaren, Cataflam of Diclofenacnatrium. Deze medicijn is al vanaf 1974 verkrijgbaar. Je kun het ze internationaal op de markt. Het is verkrijgbaar onder de merknamen Cataflam, Voltaren en Diclofenac.

Voor de 12,5 mg dossering is er geen recept nodig bij de kruidvat of etos en deze kan je gewoon in de apotheek kopen. Je mag dan verpakkingen met maximaal 24 tabletten zonder recept kopen bij de apotheek. Maar ook de verpakkingen van de sterkte 25 mg kun je zonder recept bij de apotheek krijgen. Koopt u Diclofenac bij de apotheek, dan controleert de apotheek of het geschikt is voor je en of het samengaat met je andere medicijnen. Sterktes hoger dan 25 mg zijn alleen verkrijgbaar op recept en dus niet gewoon te halen bij apotheek. Je kunt diclofenac krijgen als tabletten, zetpillen, injecties, oogdruppel en gel. Je kunt Diclofenac ook gebruiken met andere werkzame stoffen in combinatie. Denk dan aan Arthrotec, Diclofenac is heel probaat tegen ontstekingspijnen en kan de pijn drastisch verlichten

recept nodig voor diclofenac

Stem wel altijd even af met de huisarts welke sterkte je gebruikt. Het is heel belangrijk dat je niet een te sterke dosis in neemt, want deze kan vervelende gevolgen hebben.